БЧК стартира информационна кампания за Covid-19

Кампания на БЧК за Ковид-19

Българският червен кръст стартира мащабна информационна кампания за Covid-19 под наслов „Направи го за тези, които обичаш“. Целта е да насърчи спазването на противоепидемичните мерки, да предоставя надеждна информация на българските граждани и да се бори с фалшивите новини.

Кампанията се провежда в периода от януари до март, а целта е, спазвайки противоепидемичните мерки, да предпазим близките си.

Началото на кампанията беше дадено от председателя на БЧК академик Христо Григоров. "Когато сме заедно, когато сме обединени, ръката, която подаваме на хората в нужда, е много силна и ги изправя и им връща надеждата", подчерта той.

На старта на кампанията, който беше даден онлайн, присъства и посланикът на САЩ в България Нейно превъзходителство Херо Мустафа, която изрази гордостта си от работата на медиците на първа линия.

"За нас е изключително важно, че сега работим заедно, защото само обединени ние ще можем да преодолеем и да победим тази пандемия, само докато си оказваме подкрепа един на друг, на приятели, на съседи, на цялата си общност, ще успеем да се справим с тази пандемия и заедно ще я победим", каза тя.

Инициативата се реализира като част от програмата "Дейности" в отговор на Covid-19, по която на социално слаби групи вече са раздадени над 30 хиляди хигиенни пакета, съдържащи предпазни средства.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст