В Белград чакат с часове на опашка за ваксина

белград сърбия ваксиниране ваксинация

Най-голямото сборно място за ваксинация против коронавируса и вчера бе Белградският панаир, където през целия ден няколко хиляди души търпеливо чакаха с часове на опашки, за да се ваксинират, съобщава белградският вестник "Вечерне новости".

Опашката пред Зала 11, в която бяха тези без насрочена ваксинация, бе дълга няколкостотин метра, а пред новия пункт в Зала 3, където сутринта се ваксинираха работещите в държавни предприятия, през целия ден бе огромна блъсканица.

В Зала 3 са поставени 30 пункта за ваксинация, а 48 лекари и 56 сестри работеха през целия ден. В Зала 11 има 28 позиции за лекари и 28 кабинки за ваксинация. Макар честотата на влизане на хора е голяма, вътре в залите на практика няма опашки, пише изданието. Организацията харесва най-много на гражданите, които са имали насрочена ваксинация, а в понеделник те бяха 1225. В панаира има много млади доброволци, които помагат, за да може всичко да функционира както трябва.

Вестникът отбелязва, че да се ваксинират на панаира са пристигнали не само белградчани, но и жители на други градове. Имаше и хора, които са дошли да се ваксинират чак от Република Сръбска, отбелязва "Вечерне новости".

Досега в страната са ваксинирани 260 000 души. От днес с решение на правителството ще могат да се ваксинират само онези, които са получили покана от електронното управление с определен час за ваксиниране. Това решение бе взето, защото все повече хора идваха на пунктовете за ваксиниране без покана и затова се създаваха големи струпвания на хора, пише изданието.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст