Курсистка даде инструктор и автошкола на прокуратурата и МВР за фалшиви подписи

шофьорски курс

Кандидатка за шофьорска книжка от град Еелена даде инструктора си и автомобилната школа, в която се записала, на прокуратурата и на Икономическа полиция. 20-годишната Цветелина Димитрова вече трета година не може да приключи с обучението си. „Предлагаха ми пари, за да не се оплаквам. Звънят ми по телефона и ме заплашват. Преди два дни си поисках картона от фирмата в Горна Оряховица, но ми беше отказано. Все пак успях да преснимам с телефона и се изумих, защото само три подписа бяха мои, а останалите са фалшифицирани. Подадох жалба срещу инструктора в прокуратурата в Елена и жалба срещу фирмата в Икономическа полиция в Горна Оряховица“, разказа 20-годишната бъдеща шофьорка.

Цветелина разказала всичко на началника на  търновската ИА-АА Йордан Иванов, който привикал шефа на фирмата от Горна Оряховица и изискал въпросните картони за изкарани практически часове с фалшиви подписи на курсистката, удостоверяващи, че уж било проведено пълно обучение. Документите са предадени на полицията. От своя страна Йордан Иванов потвърди скандалната история с Цветелина и подчерта, че такова нещо му се случва за пръв път откакто е на този пост. Горнооряховската автошкола пък била сред реномираните с над 20 г. практика и той до момента не е имал оплаквания срещу нея, сочи Борба.

Цялата сага с шофьорския курс на Цветелина започнал през 2018 г. Тя твърди, че още тогава платила цялата сума от поисканите 750 лева, но не й издали касов бон. Изкарала няколко часа и била пусната на листовки, но чак през 2019 г. Не успяла да ги вземе, а след това забременяла и спряла курса. През август 2020 г. започнала отново срещу 50 лв., които дала на инструктора от Елена, но и този път не получила касов бон. Явила се на изпит на 19 януари и го взела. После започнала да чака за практическия по кормуване. След като минал месец, а не я потърсили, започнала да звъни на инструктора. Попитала и за изпита пред БЧК, но той й казал да си търси сама свободна дата в друг град. Решила да намери друга школа и да изкара най-сетне курса, за да вземе книжка. „Казаха ми обаче, че не мога да се местя от фирмата и първото кормуване трябва да е при тях. Ако ме скъсат отново, тогава да се махна. Пак се нагърбих тогава с детето на ръце и с родителите си да търся кола и да отида до Горна Оряховица във фирмата да си искам картона. Тогава стана скандалът, последваха заплахите и предупрежденията да не ходя в ДАИ. Но аз отидох и съм доволна от отношението на директора“, сподели още Цветелина.

В офиса на автошколата собственикът й предложил да направят нов картон с изкараните практически часове и тя да се подпише саморъчно. Изведнъж й намерили и дата за кормуване – 11 март. Тя отказала и след срещата с Йордан Иванов се прибрала в Елена. Тогава на центъра я пресрещнал инструкторът и предложил пари за нов картон, а този с нейните фалшифицирани подписи да изчезне, нов безплатен курс, пише още в жалбите си до прокуратурата и полицията Цветелина Димитрова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст