ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Опонентите ни не са строили, а ние вършим работа, работа, работа

Борисов и ръководството на Шишеджам

"Изпълняваме ангажиментите си към инвеститорите в България и им създаваме максимално добри условия, за да разширяват производствата си. Изграждаме довеждаща пътна инфраструктура, гарантираме сигурност на електро- и газоснабдяването". Това заяви премиерът Бойко Борисов, който разгледа на място разширяването на подстанция "Търговище Запад" на Електроенергийния системен оператор.

Инвестицията в проекта е на обща стойност над 3 милиона лева. Подстанцията захранва с електроенергия директно от преносната мрежа три завода в района на град Търговище – "Шишеджам Аутомотив България" ЕАД, "Пашабахче България" ЕАД и "Тракия Глас" ЕАД.

Ръководството на завода "Шишеджам Аутомотив България" ЕАД изказа благодарност към премиера Борисов и правителството за оказаната подкрепа, подпомагаща дейността на предприятието.

"Бих посъветвал политическите ни опоненти да формират амбициите си за властта на базата на работа и резултати, а не на общи приказки. Над 3000 души работят в „Тракия глас България“ ЕАД – Търговище, като всички бяха подпомогнати по мярката 60/40 – съхранила препитанието на вече 300 000 българи. Много политици предизборно се упражняват по темите инвестиции и етническа толерантност. Традиционно най-много говорят хората, които нямат нито нужния опит, нито експертиза, за да реализират тези два стратегически приоритета. Ние затова обещаваме само работа и показваме направеното. Подобрихме инфраструктурата, гарантирахме енергийната сигурност, не променихме позицията си за размера на данъците, а когато се налагаше – отпуснахме милиарди за социално-икономическа подкрепа, както в Търговище, така и в цялата страна. Ето това е формулата за привличане и задържане на инвеститори. И ние я прилагаме в пълна степен! Преди 2 години отпуснахме и 2 млн. лв. за основен ремонт на довеждащия път до „Тракия глас България“ ЕАД в Търговище", похвали се премиерът.

"Новите инвестиции, които ще бъдат реализирани в района, изискваха повече електричество и повече газ, и то евтин. Затова направихме разширения за осигуряването на газ и ток", подчерта Борисов и добави, че е изпълнен още един ангажимент към региона.

Министър-председателят изтъкна, че правителството активно работело за създаването на работни места и "хората честно и почтено си изкарват хляба, без значение дали са роми, мюсюлмани или християни". "Това е нашият пример за етническа толерантност в региона, най-верният начин сме го намерили ние – без да разделяме, а да обединяваме хората", каза още Борисов. Премиерът акцентира, че квалифицираните кадри и административният капацитет са още едно от богатствата на държавата ни.

Напоследък любимата форма на предизборна агитация на премиера и лидер на ГЕРБ е да се хвали какво е направено от правителството му в районите със смесено население.

По-рано днес Борисов не пропусна да се включи на живо във Фейсбук и то участъка на автомагистрала "Хемус" – между пътните възли „Буховци“ и „Белокопитово“. "Вече e положен долният основен асфалтов пласт. На обекта работят усилено и археолози. Само през изминалата година от бюджета на АПИ бяха осигурени близо 5 млн. лв. за археологически проучвания. Строим пътища, училища, детски градини, газопроводи, компресорни станции, надграждаме електропреносната ни система", въодушеви се той.

"7 големи виадукти се изграждат на АМ „Хемус“ между „Буховци“ и „Белокопитово“. В участъка се поставени защитни мрежи, за да предпазват животните. На магистралата ще има и паркинги, за да си почиват шофьорите. Нашите опоненти не са строили магистрали, защото е трябвало да положат много усилия, докато ние вършим работа, работа, работа", каза премиерът, завършвайки със слогана на предизборната кампания на ГЕРБ. 

Последните съботно-неделни обиколки на министър-председателя по нищо не се различават от тези, които традиционно прави, инспектирайки всякакви обекти. Единствено сега думите му в стила на предизборна агитация са малко по-смели. Но основните инструменти са същите – джипката и хвалбите. Може да се запитаме дали не сме били в предизборна кампания по време на цялото управление, или е нормално в предизборна кампания да се използват публични ресурси?

Когато Борисов тръгне на обиколка с джипката из страната правомощията си на премиер ли изпълнява, или агитира за ГЕРБ? Отговорът на този въпрос вече е съвсем ясен.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст