ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пришиването на БСП към статуквото предопредели резултата от НС

Крум Зарков

"Пришиването на БСП към партиите на статуквото предопредели крайния резултат на 45-ото НС". Това заяви зам.-председател на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков.

Според него елементът, който не е позволил на парламента да продължи да работи, е липсата на ясно обособено мнозинство. "В това Народно събрание такова мнозинство не успя да се състави и това прави невъзможно качественото процедиране на един парламент", посочи той. 

Неговото мнение е, че БСП е длъжна да подобри своите резултати на извънредните избори на 11 юли.

"Политическата криза, която започна още през лятото с бурните протести, ще приключи, когато се състави стабилно правителство, в което ГЕРБ не участва. Всяка политическа сила носи своята отговорност за начина, по който ще процедира оттук нататък", заяви Крум Зарков и добави, че по време на предизборната кампания политическите сили трябва да заявят приоритетите си, за да се види къде се припокриват и това да легитимира бъдещо съвместно действие.

Депутатът коментира дейността на Комисията за ревизия на управлението през последните 10 години, като постави въпрос дали и тези разкрития ще са поредния скандал, който ще отшуми, или правораздавателните институции ще проведат разследване и "ще кажат пред гражданите, че това е вярно или не е". 

"Без институции, които ще дадат отговор на поставените въпроси, тези скандали ще се задълбочават и периодично ще изскачат, изказани от една или друга формация, или от някой бизнесмен, ако могат да бъдат наречени тези хора бизнесмени", коментира пред БНР Крум Зарков.

Народният представител беше категоричен, че е необходима съдебна реформа, която включва промяна в прокуратурата, закриване на спецсъдилищата, спазването на препоръките на Венецианската комисия и др.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст