ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

АББ и Amazon насочват автопарка към изцяло електрическо бъдеще

електромобил

АББ и Amazon Web Services (AWS), компания на Amazon.com, обявиха своето сътрудничество за съвместно разработване на базирано на облачни технологии дигитално решение за управление в реално време на автопарк от електромобили. Решението ще оптимизира ефективното използване на електромобили и ще ускори електрификацията на транспортните паркове, съобщиха от компнията.

Това сътрудничество ще комбинира богатия опит на АББ като лидер в електрическата мобилност, управлението на енергия и технологиите за зареждане с несравнимото портфолио от облачни технологии и софтуерна експертиза на AWS.

Новата платформа, която се планира да заработи през втората половина на 2021 г., ще предлага персонализирано потребителско изживяване в платформа с единен изглед. От точката на зареждане на електромобила до таблото с данни за автопарка, тя ще направи управлението на автопарка от електромобили по-ефективно и ще увеличи максимално надеждността.

Според Франк Мулон, президент на дивизията за електрическа мобилност на АББ, АББ и AWS споделят обща визия за потенциала на електрическата мобилност да трансформира обществото. "Нашата комбинирана експертиза подкрепя общата цел да направим управлението на автопарк от електромобили по-опростено и по-достъпно.“

В момента 23% от глобалните емисии на парникови газове са причинени от транспортния сектор. Електрифицирането на транспорта може значително да намали нивата на CO2 и големите автопаркове могат да играят жизненоважна роля с над 400 000 електрически микробуси и камиони за доставки по пътищата в световен мащаб. Много автопаркове обаче са изправени пред подобни предизвикателства, когато става въпрос за информация за състоянието на превозното средство и зареждането в реално време, поддръжка на електромобила и управление на достъпа до инфраструктурата за зареждане.

Днес повечето оператори на автопаркове избират софтуер за управление на зареждането от трети страни. Това предлага ограничена функционалност и възможност за персонализиране въз основа на гамата модели електромобили и обхвата на инфраструктурата за зареждане. Скоростта, с която технологиите за зареждане продължават да се развиват, се увеличава и в резултат на това необходимите адаптации могат да бъдат скъпи и да отнемат много ресурси. 

За стимулиране на прогреса в електромобилните автопаркове, АББ създаде специализирано предприятие в Берлин, което ще разработва персонализирани, мащабируеми и рентабилни технологии за оператори на автопаркове, които могат да се използват от всички OEM производители на електромобили. Работейки с AWS, това ново начинание ще проектира оперативно съвместимо решение за управление на автопарка за работа с всички типове превозни средства и инфраструктура за зареждане.

Докато индустриите напредват с електрификацията на своите автопаркове, клиентите се нуждаят от надеждни и интуитивни услуги, които да им помогнат да се адаптират към новия оперативен модел и да оптимизират използването на своите автопаркове. "Това сътрудничество между AWS и АББ ще комбинира богатата експертиза на двете компании в автомобилната, логистичната и електрификационната сфера с лидерството в облачните услуги, за да предостави независимо от хардуера, интелигентно решение за управление на електрическия автопарк„ казва Джон Алън, директор Професионални услуги, Автомобилен сектор в AWS.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст