ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Ю Би Ес” дава по 40 хил. долара бонуси, за да задържи анализаторите си

банки

"Ю Би Ес груп" ще плати еднократна премия в размер на 40 хил. щ. долара на банковите си анализатори по целия свят след като те преминат изпитателния срок и бъдат назначени на по-висока позиция. Това е двойно повече от сумите, които предлагат някои конкуренти на швейцарския банков лидер и целта е да бъдат задържани на работа по-младите служители, хванати в капана на безкрайните работни часове от дома и на скока на бизнеса.  

Още от май "Ю Би Ес" ще изплаща одобрения бонус на анализаторите, повишени до сътрудници, извън регулярните увеличения на заплатите им, твърдят добре информирани източници, пожелали анонимност. Сумата представлява около 30% от базовото годишно възнаграждение на новоназначените партньори, твърди едно от запознатите с въпроса лице.   

Банките увеличават заплащането на младшите служители, за да предотвратят масови напускания и да тушират недоволството им от скока на сделките и от проблемите, съпътстващи дистанционната работа. Уолстрийт вече бе уличен в нарушения през март когато група от 13 недоволни анализатори с едногодишен стаж в "Голдман Сакс груп" разбуниха духовете с професионално изработена, базирана на опита им презентация за стила на работа в инвестиционната банка. Заключението от представения от тях "Анализ на работните условия" беше, че младшите банкери работят средно по 100 часа седмично и че те са се чувствали жертви на тормоз на работното място. Освен огромния брой отработени часове, анализаторите посочват като основни източници на стрес нереалистичните крайни срокове за изпълнение на задачите, игнорирането им по време на съвещанията и от преките ръководители.

Реакцията на акулите от Уолстрийт се изрази в надпревара коя ще се покаже по-любезна и по-грижовна към анализаторите. Те обещаха да положат повече усилия, за да прекратят порочната практика младшите банкери да работят от домовете си в събота. А някои обявиха, че ще възнаграяти по-младите си служители с желаните от тях уреди за фитнес, включително с шосейни велосипеди. 

"Ю Би Ес" вдигна "мизата" с предложения бонус от 40 хил. щ. долара, който е двойно по-висок от сумите, които "Креди Сюис груп" и "Уелс Фарго" са се съгласили да платят на младшите банкери. Други кредитори, между които и "Ейч Ес Би Си холдингс", също повишават заплатите и намаляват сроковете за атестиране и повишаване на по-младите служители. Не липсват и компании, които предлагат на някои банкери да поемат изцяло разходите по годишните им ваканции.  

Успоредно с бонусите, "Ю Би Ес" съкращава работни места. Швейцарският кредитор обяви през април, че ще похарчи 300 млн. щ. долара за преструктуриране на дейността си, в които са включени разходите за уволнените служители в различни райони и за закриването на бизнес поделения. Детайли и конкретни цифри засега няма. 

Някои банки пък увеличават персонала, за да предотвратят "професионално изгаряне" (burnout). "Джей Пи Моргън Чейз" обяви през април плановете си да назначи почти 200 служители, следвайки примера на "Голдмън Сакс" и на "Джефрис файненшъл груп".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст