“Демократична България“ : 45-ото НС вкара джипката в гаража

45 Народно събрание Парламент ...

45-ият парламент освободи българите от страха и върна властта в ръцете на суверена, коментира в интервю за БНР депутатът от „Демократична България“ Стела Николова.

"До този момент не е имало интерес към работата на Народното събрание, защото там нищо не се е случвало. Всичко се случваше в джипката, в Министерския съвет или някъде по ловните стопанства, които се използваха като бункер за белот и за раздаване на бизнеси. Сега се появяват бизнесмени, които до момента са мълчали, търпели или са били под похлупака на завладените медии", обясни Николова.

„Този парламент свърши най-важната работа: да изкара на показ това, което се случваше и всички го знаехме, но досега не го бяха артикулирали в публичното пространство хората, които бяха принудени да го търпят. И вкара джипката в гаража, което беше изключително важно“, допълни тя и подчерта, че се надява  в следващото НС „да има реформаторско мнозинство, което да освободи и прокуратурата“. 

Според Николова „справедливостта у нас е мираж, хората по високите етажи на властта не биват съдени или ако биват съдени, биват оправдавани“.

В понеделник в Комисията по ревизията бе изслушан втори бизнесмен, който отправи упреци към собственика на "Градус" Иван Ангелов. Той се представи на депутатитe от комисията като Павел Стоименов. Описа се като един от най-големите зеленчукопроизводители. Той е управител на фирмата "Агро Мел 2001". Притежава голяма складова база за пресни зеленчуци в село Брест.

"Ние бяхме принудени да плащаме изкуствено ниски ренти, да не купуваме земеделска земя. Офисите ни бяха запалени, беше запалена къщата на една от служителките ни", обясни Стоименов. 

Павел Стоименов е втори бизнесмен, който отправя упреци към Иван Ангелов, след като Светослав Илчовски упрекна собственика на "Градус" в корупция и изнудване и огласи за близост с премиера в оставка Бойко Борисов. 

Стоименов твърди, че Ангелов контролира целия регион около Стара Загора и е начело на картел, който определя цените и размера на рентите. Картелът бил образуван от много земеделци в Стара Загора под ръководството на Иван Ангелов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст