Френски запасняци вещаят гражданска война на расова основа

свободата делакруа дьолакроа

По инициатива на Жан-Пиер Фабре-Бернадак, кадрови офицер и редактор на уебсайта Place Armes, около двадесет генерали, сто висши офицери и повече от хиляда други военнослужещи подписаха призив за връщане на честта и дълга в редиците на политическата класа. С тяхно разрешение Valeurs actuelles публикува писмо, пропито с вярата и лоялността на тези хора, които обичат страната си.

Писмото е представено без редакторска намеса от Агенция „Фокус“.

Господин президент, дами и господа, членове на правителството, Настъпи решаващ час, Франция е в опасност, заплашена е от смъртна опасност. Ние, които дори в оставка продължаваме да сме войници на Франция, не можем да останем равнодушни към съдбата на нашата прекрасна страна в настоящите условия.

Нашите трикольори са не просто парчета плат, а символизират вековните традиции на онези, които независимо от цвета на кожата и вярата си са служили на Франция и са отдали за нея живота си. На тези знамена със златни букви са написани думите: „Чест и Отечество“. Днес обаче нашата чест изисква да осъдим разпадането на родината си.

– Разпадане, което, използвайки антирасистка риторика, всъщност преследва една единствена цел: да предизвика сред хората в страната ни чувство на недоволство, а, може би, дори и омраза. Омраза между различните етнически малцинства и другите общности.

Днес някои говорят за мултикултурализъм (във френската версия той се нарича расиализъм – теория за паралелното съществуване в едно общество на много затворени култури – бел. ред.). Те също говорят за автохтонност и деколониални теории, но зад всички тези термини се крие желание да се отприщи расова война. Самата война, към която фанатичните поддръжници на гореспоменатото разпадане явно се стремят. Те презират страната ни, нейните традиции, културата и искат да видят как тя се срива, отнемайки миналото и историята от нея. По този начин те атакуват, демонстрирайки открито неуважение към паметниците и в същото време към бившата военна и гражданска слава. Те посочват като причина за техните атаки неудачни изявления, направени от нашите герои преди много векове, когато идеите за благоприличие са били различни.

– Развал, който, използвайки идеологията на ислямизма и присъствието на младежки банди в предградията, води до отделянето от страната на множество нейни части (общини) и превръщането им в територии, които подчиняват на своите средновековни обичаи, противоречащи на нашата конституция. Междувременно, според нашите закони, всеки французин, независимо от неговата вяра или неверие, навсякъде във Франция трябва да се чувства като у дома си; не може и не трябва да съществува град или регион, където законите на републиката не се прилагат.

– Развал, при който омразата надделява над братството по време на демонстрации, при който властите използват полицията като наемни войници и изкупителни жертви в борбата срещу собствените си френски съграждани в жълти жилетки, дошли да изразят отчаянието си. Същото се случва, когато маскирани обират магазини и заплашват правоохранителните ни органи в сянката на тази борба. Припомняме на властите: силите на реда действат само в рамките на директиви, понякога много противоречиви, които вие, лидери, давате.

Опасностите нарастват, насилието се увеличава от ден на ден. Кой би могъл да предположи преди 10 години, че някога ще обезглавят учител, който си тръгва след работа? Въпреки това, ние, слугите на нацията, които винаги сме били готови да положим живота си във всяка, дори и най-безнадеждната битка, както изисква военното ни задължение, не можем да останем пасивни наблюдатели, виждайки какво се случва.

Следователно е абсолютно задължително тези, които управляват страната ни, да намерят смелостта да премахнат тези опасности. За целта често би било достатъчно безкомпромисно прилагане на вече съществуващи закони. Не забравяйте, че подобно на нас, по-голямата част от нашите съграждани са шокирани от вашата нерешителност и престъпно мълчание.

Както каза примасът на Белгия, кардинал Мерсие: „Когато благоразумието е навсякъде, смелостта не може да се намери никъде“. И така, дами и господа, стига отлагане, ситуацията е сериозна, работата ще бъде колосална; не губете време и знайте, че сме готови да подкрепим политици, които ще се заемат със спасението на нацията.

От друга страна, ако не се предприеме нищо, безнаказаността неумолимо ще се разпространи в обществото, което в крайна сметка ще доведе до взрив и намеса на действащата армия, която ще се нагърби с опасната мисия да защити нашите цивилизационни ценности и да защити сънародниците си в страната.

Както виждаме, няма време за губене, иначе утре гражданската война ще сложи край на този нарастващ хаос и броят на смъртните случаи, за които ще бъдете отговорни, ще започне да се брои в хиляди.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст