АПИ провери “Улея на смъртта” край Пловдив

улея на смъртта

Поставяне на мантинелите на повече от метър от пътя и гумени колчета по средата в участъка, където стана катастрофата по Великден – това ще препоръча Европейският център за транспортни политики на Агенция „Пътна инфраструктура“ след инспекция на Околовръстното шосе на Пловдив. Сред препоръките още ще е и повишаване на светлоотразителния коефициент на знаците, така че да са по-видими по тъмно, допълни Диана Рисинова от центъра. Проверката на участъка от Коматевско до Асеновградско шосе идва след излъчения във вторник репортаж по Радио Пловдив, в който активисти на Института за пътна безопасност отправиха остри критики за състоянието на ремонтирания път.

За разширение на мантинелите настояват и от Съюза на международните превозвачи, заяви днес след инспекцията изпълнителният директор на организацията Йордан Арабаджиев. От Бизнеса за Пловдив са изискали Одитния доклад за приемане на участъка, добави Александър Стайков, като причината е да се изясни на каква база лицензираният одитор е издал препоръки мантинелите да се монтират така, че да стесняват визуално участъка.

Десислава Паунова от Дирекция по "Пътна безопасност" към АПИ увери, че всички предложения за корекции на ремонтирания участък ще бъдат разгледани и при възможност Агенцията ще се съобрази с тях. Тя подчерта: "От гледна точка на цялостното изпълнение, пътят отговаря на нормативните изисквания". 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст