Служебният премиер обеща да възстанови диалога с бизнеса

Президентство представяне на служебен кабинет

"Да бъда служебен министър-председател е висока чест и моя огромна отговорност. Аз съм човек, който не дава празни обещания. Залагам целия си авторитет и жизнения си опит, градени с години, че ще работя почтено, при спазване на върховенството на закона и в интерес на обществото." Това заяви служебният министър-председател Стефан Янев на церемонията при президента Румен Радев по представянето на служебното правителство.

Янев посочи, че ще очаква същото и от назначените от президента служебни министри. "Ще работим заедно за гражданите и в полза на гражданите", добави той. 

Както е определила Конституцията, основен приоритет на служебния кабинет е организирането и провеждането на свободни, честни и демократични избори, при стриктно спазване на законовите разпоредби, изтъкна новият премиер.

"Очаквам всички институции да работят синхронизирано, да бъдем абсолютно безкомпромисни при всякакви опити за изборни нарушения. Кратък е периодът за работа на служебното правителство. Не мога да се ангажирам, че в този период ще успеем да решим проблемите, натрупани в годините. Единственото, което мога да кажа е, че ще дам всичко от себе си, както и моите колеги, за да може поне да започне този процес на решаване на проблемите", подчерта Янев, след като в речта си президентът Радев постави множество задачи пред назначения от него служебен кабинет, включително преодоляване на последствията от пандемията и въвеждане на ред в хаоса с ваксинацията.

Според Стефан Янев честното и отговорно управление на служебния кабинет може да възстанови поне отчасти загубеното доверие в институциите: "Ще настоявам кабинетът, всичките ми колеги и всички институции да работят при пълна прозрачност и отчетност пред гражданите и в техен интерес. Ще положим необходимите усилия, за да имаме по-ефективна политическа комуникация, което обществото очаква за по-смислено и адекватно политическо говорене и действие. Световната пандемия предизвика здравна, икономическа и социална криза в целия свят, в което България не е изключение. Единственият начин за справяне с подобни кризи е обединението на нацията. Само с общи усилия могат да бъдат постигнати реални резултати. В тази връзка ще работя, за да подадем ръка и да възстановим диалога с българския бизнес, включително с малкия и средния бизнес, който е особено засегнат от COVID пандемията."

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст