ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Няма заклел се министър с COVID-19, увери служебният премиер

Министерски съвет

Медийните публикации, според които служебният транспортен министър Георги Тодоров се е заклел с положителна проба за COVID-19, се основават на грешка в столична лаборатория. Това стана ясно в началото на първото заседание служебния кабинет, в рамките на което премиерът Стефан Янев коментира случая.

"Станала е грешка, въпросният човек е направил 3-4 последователни проби и има извинително писмо от първата лаборатория, която е признала за грешката", обясни министър-председателят.

По-рано днес няколко сайта обявиха, че заради "безразсъдното решение" на Тодоров министрите от две правителства са станали контактни лица след вчерашната церемония по предаването на властта в Министерския съвет.

Янев помоли медиите да дадат на служебния кабинет "толеранс от около седмица", за да се запознаят колегите му с реалната картина, която ще бъде презентирана пред медиите и пред българското общество.

Към момента не е ясно какъв ще е форматът, в рамките на който правителството ще обяви реалното състояние на България след края на управлението на третия кабинет на Бойко Борисов.

"Ще разгледаме текущи въпроси, основно касаещи предстоящи заседания в европейски формат и със съответните отговорности на министерствата. Ще направим разговор за перспективите за социално подпомагане и социалните мерки, наложени от пандемията, както и план за ваксинация. Очаквайте честна и открита информация", увери премиерът.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст