В “Изправи се! Мутри вън!” уточняват формата за явяване на вота

Николай Хаджигенов

В обединението "Изправи се! Мутри вън!" са започнали преговори за уточняване на формата, в която ще се явят на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

Бившият зам.-председател на парламентарната група в 45-ото НС адвокат Николай Хаджигенов допусна, че те трябва да приключат до края на седмицата. "Както и предишния път, няма много време, така че започнали сме и се надявам до края на седмицата да приключим", каза той пред БНР.

Преди дни Татяна Дончева обяви, че явяването в същия формат не е предпоставено и допусна, че името на коалицията може да претърпи промени. "Може би трябва да преосмислим дали "Мутри вън" трябва да продължи да съществува в името, защото то дава възможност за атаките срещу нас, които можем да си спестим. Тая опашка "Мутри вън" почва вече да се обръща в наименование на нас", обясни тя.

Николай Хаджигенов обаче категорично отхвърля подобна възможност и ще настоява названието "Мутри вън" да се запази, ако партньорите решат да се явяват заедно.

"Една от идеите на "Мутри, вън" е точно такава – ГЕРБ да се чувстват криво, неудобно, некомфортно. Това изпълнява задачата си на 200 процента, на 300, самите те са принудени да излязат на трибуната и да кажат, да отправят упрек към нас, казвайки мутри вън, аз без да искам, това е иронично, разбира се, направих лапсус от трибуната на Народното събрание, казвайки, ние от парламентарната група "Изправи се! ГЕРБ вън!" – колко хубаво се получи, така че, специални поздрави на Татяна Дончева", каза Хаджигенов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст