Търси се перспектива за развитие на целия регион около ТЕЦ “Марица-изток 2”

ТЕЦ "Марица изток 2"

Енергийният министър Андрей Живков и ръководството на Националния синдикат "Защита" потвърдиха важността на ТЕЦ "Марица-изток 2" за сигурността на енергийната система и ключовата й роля за доставка на енергия. Възможностите за работа на ТЕЦ "Марица-изток 2" ЕАД в краткосрочен план, както и усилията на екипа на Министерството на енергетиката да осигури дългосрочна перспектива за региона бяха в центъра на разговора.

По думите на министър Живков, усилията на Министерството на енергетиката за решаване на натрупаните проблеми са насочени към решения, които, от една страна, да осигурят необходимата стабилност на енергийната система, а от друга – да положат основите на нова перспектива за развитие на целия регион. Това може да бъде постигнато чрез европейските финансови инструменти – Фонда за справедлив преход, Иновационен и модернизационен фонд и други.

В момента екипът на Министерството на енергетиката работи активно за промяна на Плана за възстановяване и устойчивост чрез включването на нови проекти в него.

Тази среща, в която участва и заместник-министър Мирослав Дамянов, е част от поредицата дискусии, които екипът на Министерството на енергетиката провежда с неправителствени организации, синдикати, браншови и професионални сдружения и други с цел постигане на максимален обществен консенсус за намиране на работещи решения за стабилизиране на енергийния сектор.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст