ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Несериозна е предизборната полемика за разпити и изчегъртване

Стефан Янев

"Да влизаме в чисто предизборна полемика кой, къде и как ще бъде разпитван, преследван, е несериозно." Това каза пред журналисти служебният премиер Стефан Янев, който посети Лом, за да направи оглед на пораженията след силната буря миналата седмица.

Той помоли темата да бъде разисквана след изборите на 11 юли. "Дали ще има разпити, репресии, изчегъртване, реваншизъм – мисля, че сме отговорили многократно на тези неща. Служебният кабинет има правомощия по конституция, знаете с какво се занимаваме. Основните задачи и това, което се опитваме да правим, е да сме близо до хората и да показваме резултатите", изтъкна премиерът.

Помолен да коментира размяната на реплики между бившия министър – председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и служебния вътрешен министър Бойко Рашков, Янев отговори, че няма време да ги следи: "Не мога да коментирам детайли и кой какво е казал. Не мисля, че е редно да коментираме преразказани думи".

Стефан Янев пристигна в Лом, след като преди дни мощна буря предизвика наводнение с големи материални щети. Кметът на дунавския град отбеляза, че все още не е изчислена точната стойност на пораженията по инфраструктурата. Премиерът посочи, че на общината ще се помогне през Междуведомствената комисия за бедствия и аварии, а участъците от републиканската пътна мрежа ще бъдат ремонтирани от Агенция "Пътна инфраструктура".

Градът все още няма работещ воден цикъл, няма и пречиствателна станция. "Ситуацията не е само патова, но може да се характеризира като омагьосан кръг. Преди близо 20 г. е имало проект за пречиствателна станция, който не е реализиран. Сега дори и кметът да има пари за канализация, не може да я прави, защото няма пречиствателна станция. Така град на брега на Дунав без пречиствателна станция вкарва държавата в наказателна процедура", поясни Янев. Казусът е дискутиран и с Националното сдружение на общините в България.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст