ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Навлизаме в нов етап от развитието си”

лого

Доказаният лидер и иноватор в небанковия финансов сектор Credissimo предприе поредната стъпка в развитието си като стартира стратегическо партньорство с базираната в Япония платформа за инвестиции Crowd Credit. Credissimo ще предоставя възможността на японските си партньори да бъдат част от бъдещите проекти на компанията чрез предоставяне на дългосрочно инвестиране в размер на 10 милиона EUR.

 

Платформата запълва нишата между глобалния кредитен пазар и японските ритейл инвеститори чрез предоставяне на дългов капитал на глобално ниво за множество различни сектори, включително кредитни платформи, небанкови финансови институции, микрофинансови институции. Crowd Credit е връзката между държави с ограничен капиталов достъп и инвеститорите в страна с малко възможности за инвестиции, а именно Япония. Към май 2021 г. компанията е набрала над 332 милиона USD от около 50 000 регистрирани инвеститора.

 

“През изминалите няколко години търсехме партньори, които да споделят нашите цели и визия за създаване на технологични продукти, удовлетворяващи високите изисквания на нашите клиенти. Изключително щастливи сме, че открихме доверен партньор в лицето на Crowd Credit”, сподели г-н Сокол Янков, съосновател и изпълнителен директор на Credissimo.

 

В 15-годишната си история на успешно и устойчиво развитие компанията е отпуснала над 230 милиона EUR заеми на индивидуални клиенти, като в същото време постига устойчив растеж на портфолиото от над 20% годишно.

 

Като една от най-динамично развиващите се финансово-технологични структури, Credissimo постоянно предоставя иновативни решения на клиентите си. Оперираща изцяло онлайн, компанията прилага бизнес модел за предоставяне на онлайн кредити, при който не е необходимо развитието на физическа мрежа от офиси. Благодарение на вътрешно разработена CRM платформа, Credissimo успява да автоматизира и оптимизира всеки от процесите за своите клиенти. Компанията осигурява 24/7 достъп до клиентската си платформа, автономен съпорт център посредством чатботове, разпознаващи и владеещи естествена човешка реч, и иновативни технологични решения за моментално издаване на кредитно становище, базирани на machine learning алгоритми. През 2020 г. Credissimo внедри и изцяло нова за българския пазар услуга – моментално усвояване на онлайн заем директно по банкова карта, независимо от това кой е издателят на картата.

 

 „Винаги се стремим клиентите ни да се чувстват наистина специални и напълно удовлетворени от услугата, която получават. Постоянно нарастващият брой редовни и лоялни клиенти, които ни гласуват доверие, са сигурен знак за нас, че сме на прав път в развитието си“, споделя г-н Сокол Янков.

 

„Следващата ни стъпка е допълнително да разширим и диверсифицираме портфолиото си с допълване на нови продукти. Затова и партньорството ни с Crowd Credit е толкова важно за стратегическото ни развитие. Японската платформа ще ни даде възможност да продължим с иновациите и растежа си, предоставяйки достъпни решения за финансиране на още по-широк кръг от клиенти“, в обобщение споделя г-н Сокол Янков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст