ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Русия удължи ограниченията за полети в 11 летища до 16 септември

Самолет

Ограничението за извършване на полети е продължено в 11 летища в южната и централната част на Русия за още една седмица – до 16 септември, обявиха от Росавиация.

Временно са ограничени полетите в летищата Анапа, Брянск, Белгород, Воронеж, Геленджик, Курск, Краснодар, Липецк, Ростов на Дон, Симферопол и Елист.

Русия затвори от 24 февруари за полети на граждански самолети част от своето въздушно пространство в централната и южната част на страната след началото на военните действия в Украйна. 

Припомняме, че през август именно тези ответни мерки от Руската федерация на санкциите на САЩ и ЕС станаха причина за криза в суши индустрията в Япония. В страната рязко са поскъпнали най-разпространените съставки на сушито – сьомгата и нейния хайвер. От публикации в японските медии стана ясно, че ресторантите използват сурова сьомга от Норвегия. Вносът ѝ до началото на военните действия в Украйна е ставал с пряк полет със самолет, който е прелитал над територията на Русия.

Този маршрут е съкращавал много време и е икономисвал много пари. Но от края на февруари, Русия с въведените ограничения на полетите в руското въздушно пространство за чуждестранни авиокомпании като ответна мярка на западните санкции, промени нещата.

Средната цена за килограм вносна сьомга и пъстърва от юни 2017 до 2021 година е била 1595 йени (около 11 долара), а средната цена през юни тази година – вече е 2040 йени (над 15 долара).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст