ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Стимули за ваксинация с ваучери за туризъм

Министерски съвет Стефан Янев

Министерството на здравеопазването е изготвило подробен план при бъдеща вълна от Ковид-19 и решаване на здравна криза. Този план включва всички аспекти на проява на подобна криза.

Това отговори служебният премиер Стефан Янев в отговор на депутатски въпрос за мерките на служебното правителство срещу настъпващата четвърта вълна. Той и вицепремиерите Гълъб Донев, Бойко Рашков и Атанас Пеканов участваха в първия блиц контрол в 46-ото Народно събрание.

Янев отбеляза, че ваксинацията върви с бавни темпове, въпреки че ваксини има за всички. Мотивационните кампании не дават по-голям резултат. Според него за ваксинацията трябва да се отчита и статистиката колко хора реално са преболедували и по тази причина не са мотивирани да се ваксинират. Този анализ здравното министерство се опитва да направи.

Служебното правителство е обсъждало вариант държавата да раздава ваучери за туризъм на всеки, който се ваксинира, за да се стимулира имунизацията срещу коронавируса, а и туристическият бранш. 

По отношение на лекарството срещу Ковид-19 беше посочено, че вече има доста лекарства, които се предлагат на ниво ЕК и Европейска агенция по лекарствата.

"Цифрите, които имаме в момента по отношение на заболеваемостта говорят, че тенденцията е за влошаване на ситуацията до края на месец август. Не случайно от Министерство на здравеопазването вече говорят за преминаване към мерки от оранжевата зона", разкри служебният премиер. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст