ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Трифонов: Ако протестните партии не ни подкрепят, ни предават

Слави Трифонов

Лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов счита, че ако предложеният от ИТН състав на правителство не успее да мине в парламента, това ще бъде предателство от страна на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". В петък формацията на Трифонов даде на президента Румен Радев изпълнен мандат. Днес се очаква ДБ и ИБГНИ – станали известни като партии на протеста, да излязат с решения как да гласуват в парламента за проектокабинета на ИТН. С решение трябва да излязат и от БСП.

Трифонов избори в профила си във Фейсбук шест причини, поради които смята подкрепата на протестните партии за "повече от логична":

Първо.

Тотално трябва да се изтрие и да се спре моделът ГЕРБ.

Да бъдат анализирани всички грешки и кражби и безусловно да бъде въздадена справедливост. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Второ.

Трябва да бъде осъществена съдебна реформа и да бъдат премахнати специализираните съд и прокуратура. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Трето.

Максимално бързо да бъде представен пред Европейската комисия планът за възстановяване и развитие, защото българската икономика се нуждае от тези пари. И това е важно и за държавата, и за всички българи. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Четвърто.

Преизчисляване на пенсиите, за да могат възрастните хора в България да живеят малко по-достойно, от начина по който живеят в момента. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Пето.

Най-после да има сериозна реформа в здравеопазването и най-важното – държавата да бъде подготвена за евентуална нова здравна криза с Covid -19. Освен това закупуване на необходимия брой медицински хеликоптери, защото това касае живота и здравето на всички наши сънародници. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Шесто.

С партиите на протеста, в рамките на разговорите, които „Има такъв народ“ води с тях, беше постигнато и съгласие по много въпроси, касаещи земеделието, образованието и фискалната политика.

Така че, ако партиите на протеста не гласуват правителството на „Има такъв народ“, причината няма да е несъгласие по някой от изброените казуси, а някаква друга. Не мога да зная и не желая да гадая каква. Но резултатът ще бъде спиране и забавяне на всички реформи, обективно погледнато, предателство от страна на партиите на протеста, нови избори и радост за ГЕРБ и партиите на статуквото, както и невъзможност от страна на партиите на протеста да обяснят на българския избирател защо му причиняват всичко това.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст