ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Зрелостниците с диплома за отличен успех са 29

прокурори ученици

Национална диплома за отличен успех от Министерството на образованието и науката ще получат 29 зрелостници от двадесет училища в страната. Те са завършили с пълни шестици по всички учебни предмети. Показали са също постижения в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. 

Най-много пълни отличници има Първа езикова гимназия във Варна – шестима.  Следва ги Частна профилирана гимназия "АК-Аркус" във Велико Търново с трима носители на националната награда.

На регионален принцип най-много отличници – осем, са от София. Половината са възпитаници на Софийската математическа гимназия и 164-та Испанска гимназия "Мигел де Сервантес".

Останалите са от 91-ва Немска гимназия "Проф. Константин Гълъбов", Американския колеж, Италианския лицей и 133-то СУ "А. С. Пушкин". 

Общо седем са отличените ученици във Варна, трима – във Велико Търново, двама – в Кърджали и по един – в Пловдив, Карлово, Враца, Генерал Тошево, Монтана, Плевен, Русе, Сливен и Стара Загора. 

Почетните отличия ще бъдат връчени на церемонии в съответните Регионални управления на образованието. Освен дипломите, младежите ще получат от Министерството на образованието и науката и четци за електронни книги.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст