ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Рашков: Тонът и поведението на Борисов са обидни

Бойко Рашков

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков коментира призива на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов полицаите да не се поддават на опитите да ги "върнат към милиционерщината". Рашков определи изказа и поведението на Борисов като обидни. "Не може бившият министър-председател да нарича служителите от МВР милиционери точно на празника им. Тази тяхна "милиционерска дейност", той не знае, че в това денонощие, което изтече, са разкрили не само документи, свързани с т.нар. златен гьол, които бяха укрити от фискалните органи у нас", каза вътрешният министър.

"В имущества на лица, свързани с ГЕРБ в Хасковско, са намерени списъци с 28 000 избиратели, които по първоначални данни са използвани на предходните избори на 4 април и е подготвено тяхното използване и за изборите, които предстоят в неделя", посочи той.

Трима са в ареста заради открити списъци в Хасково, съобщи директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Станимир Станев. Той уточни, че става дума за двама братя и сина на единия от тях. В дома на техните родители са намерени списъците, иззети са също телефони и компютри. И тримата са работели в предприятието за дезинфекция в града и има данни, че са купували гласове за вота на 4 април и са се готвели за подобни деяния и сега.

ОДМВР-Хасково се занимава и с голям брой издадени медицински удостоверения. С тях 600 избиратели се регистрирали за подвижна избирателна секция. Целта била да гласуват с хартиена бюлетина, за да може по-лесно да се манипулира вота. Някои удостоверения били за високо кръвно, диабет. "Нещо, което не прави трудноподвижно лицето", добави Станев. Един е в ареста за 24 часа, установени са още двама свързани.

"Работим заедно с прокуратурата, така ще го кажа. Уведомява се в първия възможен момент, а не предварително", каза началникът на ГДНП и обясни, че това става с първото действие, например влизане на обиск.

По-рано днес Рашков обяви, че в Пловдив са се купували гласове от името на партия ГЕРБ. По думите му това е разкритие на полицейските служители в Града под тепетата. МВР предприема безпрецедентни действия срещу групите за купуване на гласове за предстоящите избори. Споменава се случай от последните дни, при който в къща в свиленградско село са открити фирмени касови книги с обороти, както и списъци с имена на 28 хиляди избиратели в района.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст