ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Рашков: В Пловдив са се купували гласове от името на партия ГЕРБ

Бойко Рашков

Служебният вътрешен министър обяви, че в Пловдив са се купували гласове от името на партия ГЕРБ. По думите му това е разкритие на полицейските служители в Града под тепетата. 

МВР предприема безпрецедентни действия срещу групите за купуване на гласове за предстоящите избори. Споменава се случай от последните дни, при който в къща в свиленградско село са открити фирмени касови книги с обороти, както и списъци с имена на 28 хиляди избиратели в района, съобщи Рашков пред БНР.

Силовият вицепремиер в служебния кабинет влезе в нов задочен спор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Сега поводът бе професионалния празник на служителите от МВР.

"Не може Борисов да дава оценки, още повече, че той е завършил съвършено друга специалност, че сега едва ли не все едно се работи по милиционерски, и то след 30 години изминали в преход по пътя към демократичното развитие, че сега сме се върнали да работим така, както е работено до 1989 г. година. Нищо общо няма това с действителността. Служителите на МВР са много образовани и трябва да бъдат насочвани в правилната посока да изпълняват законовите си задължения", заяви още Рашков.

По думите на вътрешния министър Законът за МВР е променян твърде много пъти и затова е важно как се тълкува и прилага този закон.

"Дали се прилага в съответствие с правата норма или така както, например Борисов иска да се случват нещата. Да се насочват полицейските служители към тормоз на определени бизнесмени, на неудобни граждани, те да бъдат притискани като с "бухалки", както и Прокуратурата да се управлява и в момента от Борисов, защото той няма как да знае какво става по една проверка, има ли данни за купуване на гласове в Пловдив. Тази връзка е много странна, вече е дразнещо – кой според вас Прокурорът в държавата – Главният прокурор е този, който командва Иван Гешев – а това е този, който вчера се изказва от Рибарица, за случаи, за които не би следвало да има информация – това е Борисов", коментира още Бойко Рашков.

В неделя (4 юли) шефът на силовото ведомство заяви, че една партия доминира при купуването на гласове. Рашков каза, че ще разкрие партията след вота на 11 юли. Той използва повода, за да атакува държавното обвинение, че не му помага в борбата с изборните престъпления. "Образувани са множество досъдебни производства, но вместо съдействие, срещаме по-скоро противодействие от прокуратурата", отбеляза вътрешният министър.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст