ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ИТН ще връчи готовия мандат на президента утре

Парламент Станислав Балабанов ИТН

По-добре да имаме правителство и да се върви към спешни реформи в редица сектори и изключително важен е Планът за възстановяване и устойчивост, защото ако не бъде подготвен както трябва, България е заплашена да не получи средства от ЕС. Така че е важно при нас да има кабинет, но решенията ще бъдат обявени от политическите партии. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

,,Ще видим какво ще се случи в пленарната зала в деня на гласуването, защото позициите се променят ежедневно. Христо Иванов говореше, че гледаме в една посока, а на следващия ден излезе с декларация… на която не продължаваме да намираме отговора защо. Представителите на "Демократична България" вчера, макар че не бяха конкретно от хората на Христо Иванов, а от другите формации, за пореден път повториха, че се припокриват приоритетите ни и че ще го обсъждат в тяхната група, така че очакваме от тях да дойде решението'', допълни той.

,,Ние ще си спазим Конституцията – имаме проектокабинет, поели сме тази отговорност. Този мач ще го играем докрай, защото човек тежи толкова, колкото тежи думата му'', каза още Балабанов относно проектокабинета.

"Министрите са такива, каквито са – с биографиите си, с професионализма си, с желанието си да свършат работа. Между другото се прави едно внушение и искам да обърнете внимание на истината, защото тя всъщност е най-важна. Обърнете внимание на твърденията за плагиатство към г-н Петър Илиев. Проверете какво се случва във Фейсбук профила на доц. Киселова, защото, доколкото разбирам, тя не е давала такъв тип интервю. Нека видим първо какви са фактите, каква е истината и тогава да съдим. А и ако доц. Киселова имаше някакви претенции по отношение на плагиатството, тя можеше да ги направи в законовия срок", обясни Балабанов.

,,Петър Илиев доказа професионализма си още по време на референдума, когато водихме юридическите битки с всички, които искаха да срутят този референдум, така че той е достатъчно подготвен кадър'', увери депутатът от "Има такъв народ".

,,Разчитаме на тяхната подкрепа докрай (на ДБ и ИБГНИ – б.р.), а какво ще направят в пленарна зала зависи от тях. На база това, което ще направят в залата, ще видим дали вървим по общите приоритети или колегите ще изберат друг път, по който да тръгнат'', уточни Балабанов.

Той поясни още, че от държавния глава зависи кога ще входира в деловодството на Народното събрание получения завършен мандат с проектокабинета.

"След като президентът получи готовия проектокабинет, от него зависи кога ще го входира. След като го входира, следва председателски съвет в Народното събрание, който насрочва деня за гласуване", посочи народният представител.

На запитване защо от ИТН ще внесат готовия проектокабинет в последния възможен ден от законовия срок Балабанов отвърна, "защото имаме това право по Конституция".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст