ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Разговорите между БСП и “Има такъв народ” за кабинет продължават

Парламент консултации ИТН БСП Корнелия Нинова

БСП трябва да реши окончателно дали ще приеме да подкрепи правителството на "Има такъв народ" без подписано споразумение за управление. От партията на Слави Трифонов отказват каквито и да е официални документи, настояват другите партии да гласуват техния състав на кабинет безусловно. 

"Вчера решихме да продължим разговорите с "Има такъв народ" по политическата декларация с приоритетите за бъдещото правителство. Днес разговаряхме с колегите. Казахме им, че искаме да направим някои корекции, да направим допълнителни предложения за неща, за окито сме говорили, но ги няма в декларацията и обратно – такива, за които не сме говорили, но съществуват. Уточнихме, че утре в 10.00 ч. работните експертни групи на двете партии се събират, за да работим по политическата декларация. Разговорите продължават. Изпълняваме решението на Националния съвет", обобщи лидерът на социалистите Корнелия Нинова пред медиите в парламента.

От думите й стана ясно, че БСП има изисквания спрямо някои приоритети, изброени от Филип Станев от парламентарната трибуна. Освен това не всички политики са били обсъдени.

„Например, вчера ви казах – по преразпределението на разходите в брутния вътрешен продукт. Имаме забележки по някои от текстовете в част „Образование“ – по-скоро, че не са включени важни неща за нас. В декларацията има цял абзац за земеделие, който ние не сме обсъждали“, обясни лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По повод това, че ИТН не искат да подписват споразумение, Нинова отново каза, че социалистите държат на това. „Продължават разговорите как точно да оформим това съгласие за подкрепа“, обяви още лидерът на левицата. Очаква се тези разговори да са утре в 10:00 ч.

По-рано в свой фейсбук пост Нинова обяви:

"След 4 години битки приеха предложението ни против лобистките текстове. Най-накрая започва да се случва нещо разумно. Преди две години заявих от трибуната на парламента, че ГЕРБ залагат корупцията в законите и така я правят ненаказуема. Това ставаше с лобистки предложения от отделни депутати между първо и второ четене на закона тихомълком. Борихме се срещу това задкулисие 4 години. Най-накрая днес народните представители подкрепиха предложението ни това вече да не е възможно. Дано това да е добро начало на промяна на досегашния корупционен модел".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст