ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ИТН сменя номинацията си за правосъден министър

Парламент Пламен Николов ИТН

Кандидатът за правосъден министър на "Има такъв народ" Момчил Иванов се е отказал от позицията в проектокабинета на Пламен Николов.

Според предложения от ИТН за министър-председател Николов причините за отказа са лични.

"Всичко онова, което се наложи да преживее като изказвания и публикации не позволява на неговото достойнство да продължи с тази сага", коментира кандидат-премиерът Пламен Николов.

Новата кандидатура ще бъде научена съвсем скоро, съобщи Николов в парламента.

Медийните публикации, които споменава Пламен Николов, бяха свързани с постове на Момчил Иванов в социалните мрежи. 

Първият пост на Иванов, който бе тиражиран от медии, гласеше: "За първи път някой казва НЕ на соросоидните платени политици – майкопродавници. Срещу ИТН е активирана цялата гнусна паплач, която последните 30 години постоянно точи държавните финанси под една или друга форма. Тоя път няма да ви се получи! Ще удържим цялата тази злост в името на България и националният интерес".

Впоследствие започнаха да циркулират и други постове от профил на име Momtchil Ivanov, свързани с "ученичка по жартиери" и обиди към медии. Великотърновският адвокат отрече да е публикувал подобно съдържание. Малко по-късно профилът на Momtchil Ivanov във "Фейсбук" беше изтрит. 

Зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов обвини медиите в тиражиране на фалшиви чатове, които забъркват кандидатът за правосъден министър в любовна афера със студентка. Според него някои информационни сайтове са се приравнили с жълти медии.

"Възхитен съм в кавички от част от медиите, които минават за демократични, за фалшивите чатове. Да припомня, че когато една жълта медия извади секси снимки на една дама на кмет от "Демократична България", всички бяха  възмутени. Сега е друго", заяви Йорданов.

Днес изтича конституционният срок, в който „Има такъв народ“ трябва да върне изпълненият мандат на президента – тоест да предложи на президента състав на правителство или да върне празна папката с първия проучвателен мандат на държавния глава.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст