ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Издадените разрешителни за жилища във Видин са останали на хартия

Център за съвременно изкуство в София

Притежаването на жилище е важен показател за богатството на гражданите. То показва и как се развиват населените места – дали привличат хора с работни места и условия за живеене, за учене, или пък „гонят“, образно казано, със забавеното си икономическо развитие и липса на перспективи за населението в тези региони.

Числата от второто тримесечие са показателни в това отношение.

Името на Видин е в края на още една класация – по въведени в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища през второто тримесечие на тази година.

Между април и юни няма нито една завършена такава сграда и апартаменти в нея, които да се предлагат на новодомци. А това още веднъж показва, че крайдунавската област не успява да привлича нови хора.

Монтана прави компания на съседите си от Видин. Предприемачите в тази област все пак са построили четири сгради с осем жилища в тях.  Общата им полезна площ е 903 кв. метра.

Област Силистра се нареди до тях. Построени и предложени на пазара в този регион са шест сгради. В тях има осем апартамента с 1645 кв. метра.

Статистическите данни за новопостроените жилищни сгради и жилища са разработени на базата на тримесечна информация, получавана от общинските администрации.

 

Лидерите

Най-много жилищни сгради са въведени в експлоатация в областите София (столица) – 112 сгради с 1175 жилища в тях, а те са разположение върху 115 139 кв. м полезна площ в тях. В област Пловдив са предадени за ползване 108 сгради с 302 жилища, а в област Варна са изградени 103 сгради със 789 жилища в  тях.

Логично е трите най-големи български града да привличат и най-много хора предвид условията, които предлагат – като работа, средни и висши училища, забавления и т.н.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст