ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пламен Николов: Все още търсим министър на правосъдието

Парламент ИТН Пламен Николов

Все още търсим министър на правосъдието. Ще го търсим навсякъде, където е необходимо, за да се свърши работата. Това каза пред журналисти номинираният за министър-председател от "Има такъв народ" Пламен Николов по повод обявеното по-рано днес оттегляне на кандидатурата Момчил Иванов за правосъден министър.

Той поясни, че ИТН нямат планове да сменят други министри.

"Целият този процес се дължи до голяма степен и на медиите. Човекът прецени, че такъв тип публичност не му е необходима", заяви Николов.

"Тук не говорим за никакви тайни. Вземаме решенията на консенсусен принцип. При нас нищо не се решава еднолично", каза още Пламен Николов.

По-рано днес Николов съобщи, че номинираният за министър на правоъсдието Момчил Иванов оттегля кандидатурата си.

"Искаме да ви уведомим, че поради лични причини кандидатът ни за правосъден министър – Момчил Иванов, се отказа от номинацията. Всичко това, което се наложи да преживее като публикации в медиите, не му позволява да продължи. Скоро ще научите новата кандидатура", каза кандидатгът за премиер на брифинг в Народното събрание.

След него думата взе Тошко Йорданов, който изказа сериозна критика към медиите. 

„Възхитен съм от поведението на медиите за всички фалишиви чатове, които извадихте. Да припомня, че когато една жълта медия извади секси снимки на приятелката на кандидат за кмет на ДБ, всички бяха възмутени. Демократичните медии се приравниха на "ПИК" и "Блиц". Момичето вече каза, че няма нищо истинно в това, но вие не го отразихте", каза Йорданов.

Междувременно стана ясно, че днес, 6 август, от 17.00 часа президентът Румен Радев ще приеме на "Дондуков" 2 представители на парламентарната група на ПП "Има такъв народ", на която съгласно конституционната процедура връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст