ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ядрен център е заплашен от пожарите в Русия

пожари русия

Разрастването на пожарите в Русия вече заплашва Федералния ядрен център в западния град Саров, налагайки въвеждането на извънредно положение, предаде ДПА, като се позова на представители на градските власти.

Те казаха, че поради разпространяването на пожарите в района на Нижни Новгород е необходимо повишаване на степента на опасност, което ще улесни мобилизирането на допълнителни противопожарни сили. Това обаче е само един от пожарите в Русия.

Сибирската република Саха (Якутия) е особено тежко засегната от огнената стихия. Унищожени са десетки жилищни сгради, а жителите са евакуирани на безопасни места. Руската телевизия показа кадри от населени места в Иркутския район и Красноярския край, погълнати от дим.

По официални данни в Русия понастоящем горят 3,5 милиона хектара, което се равнява приблизително на площта на Сърбия и Черна гора, взети заедно.

Климатолози и експерти от "Грийнпийс" твърдят, че това са най-големите пожари в Русия, откакто в страната се води такава статистика.

В другия край на държавата – в Амурската област, граничеща с Китай, спасителни екипи се борят с наводнения след проливни дъждове. Там под вода са около 80 км улици в населени места и шест моста, а 24 общини по поречието на река Амур са откъснати от света, съобщиха регионалните власти.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст