ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП, ДБ и ИБГНИ обмислят подкрепата за проектокабинета на ИТН

Парламент зала гласуване

Започва една седмица на очакванията – за избор на ново редовно правителство или пък нови избори.

В петък президентът Румен Радев прие изпълнения от номинирания за министър-председател Пламен Николов проект на кабинет на ИТН. В сряда предстои да се гласува предложения състав от 17 министерства и един министър без портфейл, отговарящ за ромските въпроси. В структурата му ще има и двама вицепремиери, отговарящи за европейските въпроси и сигурността и обществения ред.

Председателят на Народното събрание Ива Митева очаква, предложеният от „Има такъв народ“ кабинет да бъде гласуван на редовно заседание на депутатите в сряда – 11 август.

Парламентарните групи на Коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме“, на „Демократична България“ и на БСП обаче все още нямат становище и продължават да обсъждат с преставители на ИТН дали да подкрепят проекта на кабинет.

Днес „Изправи се БГ! Ние идваме“ имат насрочено заседание, на което може би ще се  вземе  решение по този въпрос.

В „Демократична България“ разговорите също продължават. Но четиримата депутати от „Зелено движение“, което е част от „Демократична България“, вече обявиха, че няма да подкрепят предложения състав на кабинет на ИТН.

От БСП също ще използват времето за нови срещи и разговори.

Ако не се постигне до някакво разбирателство единственото решение остават новите избори – желани от някои, избягвани от други, но и със същите неясни последици. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст