ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Изправи се БГ! Ние идваме!” няма да подкрепи кабинета на ИТН

Парламент консултации ИТН Изправи се Николай Хаджигенов Мая Манолова

"Изправи се БГ! Ние идваме!" няма да подкрепи кабинета на "Има такъв народ". Това обяви председателят на парламентарната група Мая Манолова. По думите ѝ съставът на предлаганото правителство е "семпъл" в сравнение с огромните очаквания на протестиращите. Част от предложените хора в кабинета на ИТН са абсолютно неприемливи, каза Манолова. "Заявихме ясно, че няма да подкрепим кабинет, който е параван на ГЕРБ и ДПС и не получихме гаранции, че това не е така", допълни тя.

От ИТН са предложили едностранна декларация, която не е партньорски документ и в нея няма ясни ангажименти, срокове и няма конкретика. Заради това не се е стигнало и до споразумение.

"Решението ни не бива да се смята за акт, който показва неуважение към нашите потенциални партньори. Подхождаме с цялата отговорност и точно поради тази причина не можем да си позволим, след като всеки гражданин, подавайки своя глас, се подписва, и ние представлявайки гласовете на хиляди българи, да не можем да гарантираме програмните си споразумения с подпис на споразумение помежду ни. Това е несериозно и не се прави никъде в цивилизованите страни. На мъжка дума и на юнашко биле няма как да гарантираме сигурността на поетите ангажименти. Освен това просто да подкрепим някакъв кабинет, към който нямаме никакво отношение, виждайки слабостите му само за да не обидим някой партньор, няма как да стане. Този, който наистина е загрижен за доброто управление на страната в тежък момент и след толкова години диктаторско управление, би трябвало да даде обратния пример", смята Армян Бабикян. Той добави, че ще застане срещу всеки, който предлага подобен модел на управление.

Николай Хаджигенов благодари за възможността да наблюдава в интервю предложения от ИТН за вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев. "Проблемът не касае отделната личност, а механизмът, по който е сглобено това правителство. По наше мнение той е много грешен. Тези хора не могат да извършат дълбоката реформа, която всички очакват от тях. Ако аз съм статукво, кой, по дяволите, е Сави Трифонов", посочи Хаджигенов.

Арман Бабикян отбеляза, че ще се види позицията на всички групи при връчването на третия мандат, защото вторият е "безсмислен". "Готови сме да разговаряме с ИТН, ДБ и БСП, ако наистина ги е грижа за гражданите и какво се случва със здравната ситуация", допълни Манолова.

"Когато апелираме за споразумение, това е задължително за политически отношения. И подписът под такова споразумение трябва да е само и единствено на Слави Трифонов, защото той носи отговорността за парламентарната си група", подчерта Татяна Дончева. 

https://www.facebook.com/watch/live/?v=359181495821780&ref=search

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст