ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

„Златните момичета“ да станат почетни граждани на София

Йорданка Фандъкова

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще предложи олимпийските шампионки по художествена гимнастика, техните треньорки – Весела Димитрова и Михаела Маевска  и председателят на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева да бъдат обявени за почетни граждани на София.

По думите на Фандъкова „това е знак на огромна благодарност за радостта, която ни донесоха“.

„Те доказаха силата на труда и показаха на всички ни как се постигат успехи – с упорит труд и екипна работа. Те ни накараха да се чувстваме една общност и заслужават това отличие“, каза тя, цитирана от пресцентъра на Столична община.

Званието „Почетен гражданин на София“ се гласува от Столичния общински съвет. На наградените се връчва Почетен знак с лента, която е с цвета на знамето на Столичната община.

Мобилни екипи за ваксинация на Столичната община ще са на разположение от 1 септември да имунизират екипите на училищата в София на място. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по-рано днес.

„Реалната ваксинация в София, цялото лято, се случва благодарение на нашата кампания, на изнесените пунктове. Особено сега набира скорост ваксинирането на места на фирми и различни организации“, допълни тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст