Мая Манолова: Третият мандат е шанс да има кабинет

Мая Манолова

Третият мандат е шансът да има кабинет с насочен мандат – с конкретни приоритети, с хоризонт 6 до 8 месеца. Той може да реши най-неотложните проблеми на българските граждани. Хората очакват актуализация на бюджета, преизчисляване на пенсиите, компенсации за бизнеса предвид новата COVID вълна. Българските домакинства ще имат нужда от подкрепа предвид увеличаването на цените на тока, парното и водата.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред медиите на излизане от Народното събрание относно изявлението на Слави Трифонов, че няма да се гласува предложеният кабинет и оттеглянето на кандидата за премиер Пламен Николов.  

"Вярвам, че мостовете между партньорските формации не трябва и не могат да бъдат изгорени, така че раздаването на квалификации без аргументи не издава силна позиция на тези, които ги правят", каза още Манолова. 

"Ако от „Има такъв народ“ са искрени, че им пука за българския народ, ще се включат в разговори между „Демократична България“, „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и БСП по отношение на третия мандат, както и ако са истински искрени в желанието си да отстраним ГЕРБ и ДПС от властта. Ако искат властта единствено и само за себе си, то тогава ще бойкотират разговорите", допълни тя.

"Стига с тези прищевки! Заради прищевките на ИТН 45-тият парламент приключи за девет дни с една цел – да отидем на избори и те да получат повече депутатски места. Сега 46-тият парламент е тласкан да приключи по същия начин – за броени дни, защото очевидно хората на Слави Трифонов искат цялата власт. Това няма как да се случи с 65 депутата и пълната липса на уважение и желание да се води нормален разговор с потенциалните партньори", каза Манолова.

"Предателство към избирателите на "Изправи се БГ! Ние идваме!", към хората от протестите, към българските граждани би било да се поддадем на извиване на ръце и на подкрепа на правителство без споразумение, без ясно заявени приоритети, без ангажименти кога и как ще се случат реформите, които хората искат", категорична беше тя. 

По думите ѝ в декларацията, която е била изчетена на парламентарната трибуна, няма конкретика. "Смятат ли и кога да правят промени във Висшия съдебен съвет, да сменят главния прокурор, кога и как ще бъдат повишавани доходите, пенсиите. Там са едни голи намерения, едни желания, стремеж към, усилия за, не е това очакването на хората, те искат ясно поети ангажименти", смята Манолова

"Нашето предложение за изход от кризисна ситуация, обявено още на 13 юли, беше правителство на основата на служебния кабинет, ако не се сформира правителство с първия мандат", подчерта тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст