Рано е за прогнози за присъствено или неприсъствено обучение

дистанционно онлайн обучение

Министерството на образованието и науката подготвя насоки за обучение в условия на пандемия. В документа се разработват различни варианти за реакция – локална или национална, в зависимост от здравната ситуация.

"Тъй като до 15 септември има повече от месец, все още е рано да се правят прогнози за присъствено или неприсъствено начало на учебната година", отбелязват от министерството. 

Първият проект на тези насоки вече е готов и през тази седмица ще се изпрати в Министерството на здравеопазването за съгласуване, информират от просветното ведомство. 

За 24 август е насрочено заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в системата на средното образование, на което насоките ще бъдат обсъдени със социалните партньори.

На 30 и 31 август тези насоки и всички други указания за началото на учебната 2021/2022 г. ще бъдат представени пред началниците на Регионалните управления на образованието. Чрез тях те ще стигнат до директорите на всички образователни институции. Междувременно, когато документът е напълно готов, ще бъде представен на медиите и всички, които се интересуват.

Според данните от началото на юли тази година в страната са ваксинирани около 40% от директорите на образователни институции и около 30% от учителите.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст