Собственици на заведения се подготвят за протести

бар

Сдружението на заведенията в България поиска нов план за справяне с COVID кризата и призова към протести, които да се провеждат всеки ден от 16 до 18 часа в София и по-големите градове в страната. От браншовата организация искат в новия план да не се споменава затваряне или ограничения в работно време на обектите.

При намален капацитет държавата да доплаща за неизползваемите места, настояват още от бизнеса. Те поискаха и оставките на служебния здравен министър Стойчо Кацаров, на шефа на столичното РЗИ Данчо Пенчев, на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев и на всеки, който е участвал в създаването на плана за действие за борба с COVID-19.

"Повече от година и половина всички ние търпим дискриминационните решения, свързани с ограничаването на работния процес и спирането на работата на заведенията в България. Според Министерството на здравеопазването сме на прага на нова, четвърта вълна, която би довела до нова заповед, ограничаваща функционирането на заведения и други обекти, която ние абсолютно категорично заявихме, че няма да приемем. Обявихме готовност за организиране на всякакъв вид съпротива – протести, блокиране на пътни артерии, дори и отказ от изпълнение на заповеди на МЗ, независимо от глобите и санкциите, от които сме заплашени. Убедени сме, че ако сме единни и действаме като едно цяло, можем да постигнем суверенитет, който ни е гарантиран от Конституцията", посочват от Сдружението на заведенията.

Като места за протест се посочват "Орлов мост" в София, паркингът под кръговото на "Паркмарт", срещу ресторант "Парми" във Варна и бул. "Цар Борис III-ти Обединител" в Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст