НС се е превърнало във фабрика за парламентарна аритметика

Александър Симов

"46-ото Народно събрание се е превърнало във фабрика за парламентарна аритметика, която се изчисляват възможности за правителство, без да приеме някакво реално и важно решение за хората. Не сме разгледали нито един законопроект, а се занимаваме с изслушвания". Това заяви пред БНР депутатът от "БСП за България" Александър Симов. 

Той определи като ненормално това, че парламентът стои встрани от реалните проблеми на обществото.

Депутатът подчерта, че и на срещите с "Има такъв народ" са поставяли теми, които са важни за хората, за които са мислели, че могат да получат разрешение и политическо съгласие. 

Александър Симов беше категоричен, че ако третият проучвателен мандат отиде при БСП, те ще започнат консултации с всички партии, но без ГЕРБ и ДПС. 

"Отново ще се опитаме да седнем на масата, за да видим дали този парламент може да произведе правителство. … Ние демонстрирахме, че бяхме силата на здравия разум в преговорите с ИТН и в този парламент, опитваме да поставяме важните теми на масата", посочи той.

Според него отиването на трети парламентарни избори ще е "мелодраматично като игра на "Руска рулетка".

Симов коментира и заявеното от Слави Трифонов решение „Има такъв народ“ да подкрепи кандидатурата за втори мандат на президента Румен Радев.

"ИТН се опитват в такъв кризисен миг да се закачат за президента, та да намалят щетите, които претърпяха в този процес на караници и на втори провален мандат, който им беше връчван. Колкото и да са влюбени в телевизионните им образи, техните избиратели биха ги наказали за такова нещо. … Начинът, по който беше обявена тази подкрепа, предизвиква повече въпроси, отколкото отговори", смята Александър Симов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст