“Автомагистрали Черно море” излиза на протест

магистрала тракия

"Автомагистрали – Черно море" започва протести в петък заради неизплатени изработени близо 37 млн. лв. с ДДС за ремонта на магистрала "Тракия". От дружеството в Шумен заявиха, че от края на април се опитват да получат заработените средства от държавната компания "Автомагистрали".

Липсата на решение от страна на Министерството на регионалното развитие и Пътната агенция е довело до забавяне на заплати в размер на над 7 548 000 лева и принудително спиране на работа във всички звена. Предстоят съкращения на работници.

"Търпението ни е изчерпано! Настояваме за незабавно разплащане на цялата дължима сума към нашия работодател, осигуряващ ни трайна заетост и добро заплащане. С цел избягване на всякакви спекулации, декларираме изрично, че нашите синдикални действия нямат политически характер, а се борим единствено за правото си на труд и заплащане", пишат от синдикалната организация на КНСБ в "Автомагистрали – Черно море".

От 10,30 часа утре ще бъде блокирано движението на автомагистрала "Хемус" при пътен възел Белокопитово; на автомагистрала "Тракия" при 165 км, дясно платно; на пътя Русе-Варна на кръстовището за Кубрат; и в София, на бул. "Дондуков" пред Министерския съвет.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст