Зам.-министърът на енергетиката Александър Николов е освободен

министерство на енергетиката

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев от длъжността заместник-министър на енергетиката е освободен Александър Николов, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Оттам обаче не споемн мотивите и причините за уволнението на служебният зам.-министър. 

Най-вероятно до решението се е стигнало, след като от бизнеса скочиха срещу високата цена на тока и поискаха оставки наред в енергетиката. 

Припомняме, че само преди два дни Василев Велев, председател на Асоциация на индустриалния капитал в България, след среща с премиера Стефан Янев заяви: "От началото на месеца цената на електроенергията в България е най-скъпа в целия Европейски съюз. Причина за това е зловредното и некомпетентно управление на енергетиката в ущърб на икономиката и домакинствата. Искаме оставката на ръководството на Министерство на енергетиката, на Български енергиен холдинг (БЕХ) и на ТЕЦ „Марица изток 2".

От името на работодателите той поиска анализ на поведението на ЕСО и НЕК. "И след него ръководствата им също да подадат оставки, каза още Васил Велев. Той обяви също, че работодателите са в протестна готовност. Според него хората, които са в управлението на енергетиката, трябва да бъдат сменени с добросъвестни, а не с такива, които извличат полза на гърба на домакинствата и на работещите.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст