ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Искат оставката на Вучич заради връзки с мафията

Александър Вучич

Демократическата партия публикува днес декларация, в която призова президента на Сърбия Александър Вучич да подаде оставка заради, както твърдят авторите на документа, свързаността на властта с мафията, съобщи Танюг.

Без да посочват директен повод за днешната декларация, от Демократическата партия заявиха, че са посочвали свързаността на Вучич и неговото най-близко обкръжение с престъпници и резултатът от това сътрудничество е огромното обогатяване на семейство Вучич, техните роднини и сътрудници, а престъпници като групата на Велко Беливук са пазили властта.

С твърдения, че службите за сигурност на няколко държави притежават материални доказателства за сътрудничеството на режима с престъпници под формата на тяхна взаимна преписка и снимки на най-чудовищни претъпения, Демократическата партия попита дали Вучич е шантажиран с това и чии заповеди във вреда на националните интереси е принуден да изпълнява. Поради всичко това Вучич не е достоен да продължи да бъде президент на държавата, заяви Демократическаа партия.

Сръбската прогресивна партия (СПП) отговори, че властта на Демократическата партия е останала вписана с черни букви в историята на страната заради унищожаването на Сърбия в криминалната приватизация и огромното обогатяване на отделни лица от властта, съобщи Бета.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст