ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ след като върна мандата: Всички следващи варианти са лоши

Пресконференция Герб Даниел Митов

След като от парламентарната група на ГЕРБ-СДС върнаха на президента Румен Радев втория мандат за съставяне на правителство, те посочиха пред репортери, че всички последващи варианти са лоши за страната. А без ГЕРБ-СДС не може да се върви напред.

"България е в тежка политическа ситуация. Ясно е, че партиите, които се представиха за алтернатива, не успяха да се разберат за съставяне на правителство и в същия момент се опитват да играят странната роля на опозиция. Беше ясно ние какво ще направим от самото начало, но трябва да стане ясно, че политическият диалог няма алтернатива. Трябва да стане ясно, че без ГЕРБ-СДС не може да се върви напред", каза номинираният за премиер от ГЕРБ-СДС Даниел Митов. "Оттук нататък цъка часовник. Има седем дни за третия мандат и седем дни за преговори", добави той.

Депутатът Томислав Дончев заяви, че и трите възможни варианта – съставяне на правителство с третия мандат, избори "2 в 1" и парламентарни и президентски избори в две последователни седмици, са лоши за страната. По думите му в един момент ще стане актуален въпросът кой е създал този хаос.

На въпрос кога ще стане ясна кандидатурата на ГЕРБ за президент, Дончев отговори, че това ще се случи съвсем скоро.

От ГЕРБ-СДС държат разписките в края на изборния ден да се броят като гаранция за честен вот. Те настояват да има възможност да се гласува и с хартиени бюлетини. "Считаме, че една от първите задачи на законодателните комисии и на парламента трябва да бъде разглеждането на промените в Изборния кодекс", отбеляза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст