ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ няма как да подкрепи кабинет в този парламент, заяви Митов

Даниел Митов

ГЕРБ няма да подкрепи кабинет, предложен от сегашния парламент. Партията обаче има претенция да е част от "разговорите за бъдещето на България". Хората на Бойко Борисов отново упрекват президента Радев за създаването на хаос в държавата.

"Когато се водят разговори за правителство и за бъдещето на България, няма как да се мине без разговори с нас", заяви депутатът Даниел Митов, който бе формален кандидат на ГЕРБ за министър-председател, след като те върнаха мандата.

Според него останалите политически партии в парламента са се провалили в преговорите за общо управление.

"Ние подадохме ръка, винаги сме били конструктивни и готови за разговор. Няма как да стъпим в тази кал в момента, в която не се спазват никакви правила. Липсата на последователност и неспазването на правилата на демокрацията ни доведоха до тук", обясни Митов пред БНР.

Той подчерта, че не вижда как ГЕРБ би подкрепила какъвто и да било състав на правителство, което би предложил този парламент.

По начертаната от лидера им Борисов линия от ГЕРБ отново обвиниха президента Радев за политическата ситуация в страната, която те определят като хаос. "В тежка ситуация сме, предстоят много кризи. Тази тежка политическа криза може да прерасне в икономическа", смята Митов.

Той посочи, че управлението на страната в момента се осъществява от един човек – президентът Румен Радев: "Той упражнява цялата власт в държавата през служебния си кабинет. Това води до хаос".

Митов заяви, че служебният кабинет работи с полуистини: "Става ясно, че когато изнасяш непълна информация, няма как да заблудиш за дълго хората. В крайна сметка ще стане ясно, че нищо незаконно и нищо проблемно не се е случило. Това е въпрос на политика, ако някой друг има друг подход и друг начин за управление, да влезе да управлява и да видим до какви резултати ще доведе. … И за ББР, и за т.нар. авансови плащания за строеж на инфраструктура има ясна политика и тя не е от времето на ГЕРБ, това е практика, който е от преди ГЕРБ да бъде създадена. Става въпрос за съвсем практичен подход при строежа на инфраструктура. Ще има начин да се отговори на всички тези обвинения. Оказва се, че няма престъпления, а е въпрос на подход. Ако аз разбирам правилно, тези авансови плащания са, за да се закупуват материали, с които фирмите да строят".

Депутатът определи като нелогично поведението на "Има такъв народ", които подкрепят Румен Радев, а в същото време се обявяват за опозиция.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст