ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Хотелиерска асоциация иска оставката на Стойчо Кацаров

Парламент Стойчо Кацаров

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) призовава браншът да обяви стачка и поиска оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. 

Призовавам колегите да се подготвят за стачни действия, защото действията и приказките на управляващите във всички сфери водят до проблеми за туристическия сектор и не се издържа вече, заяви зам.-председателят на БХРА Веселин Налбантов. Според него и членове на Изпълнителното бюро на организацията непремерените изказвания, постоянно променящите се и дописвани заповеди на здравния министър и техните възможни тълкувания, са довели до отлив на туристи и на персонал от курортите. Което в изключително трудната ситуация, в която е поставен секторът, допълнително изправя до стената туризма, посочи Налбантов. Затова се иска оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров, категоричен бе зам.-председателят на БХРА.

Критики има и към икономическите мерки – "не може компенсациите, дори когато ги има, да са смешни. И при това да не се дават навреме." От асоциацията твърдят, че заради променените критерии на мярката 60/40 за юли и август голяма част от туристическия бизнес не е успял да ги изпълни. "Така правителството си изми ръцете – хем има програма 60/40, хем я ограничиха максимално, за да не дават пари по нея", категорични са от Изпълнителното бюро на БХРА.

Изтъква се също, че двойно и тройно са увеличени и разходите за електроенергия. Държавата да изиска спекулантите да платят тези двойно и тройно по-високи сметки за ток, а ако не е по силите й да направи това да даде средствата, които са над нормалните за сезона сметки за ток, съобразени с инфлацията, като енергийни помощи, настояват от организацията. 

От БХРА ще предложат на останалите неправителствени организации в бранша да обявяват постоянна стачна готовност и са категорични, че ще се възползват от всички позволени от закона средства за защита на своите интереси. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст