ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мирчев: Третият мандат зависи от връщането на ИТН в преговорите

Ивайло Мирчев

Третият мандат зависи от връщането на "Има такъв народ" на масата за преговорите, но трябва да се подпише коалиционно споразумение, за да бъдат държани далеч от властта ГЕРБ и ДПС. Това заяви депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев. Според него в бъдещ кабинет трябва да бъдат поканени успешните министри от служебното правителство. Като непосредствени приоритети Мирчев открои мерките за справяне с новата ковид вълна и актуализацията на бюджета.

Когато има управляващо мнозинство, ще бъде коментиран и въпросът за предстоящата смяна на управителя на Българската народна банка, каза още депутатът пред БНТ. По думите му конкретни имена за поста не са коментирани.

Мирчев изтъкна ролята на гуверньора на БНБ за приемането ни в еврозоната и въвеждането на еврото – един от приоритетите на "Демократична България", също така и ролята на санкциите по закона "Магнитски". Има всички индикации, че ще има нов списък, който ще бъде разширен с нови лица, които "очевидно са близки до управлението на ГЕРБ", отбеляза народният представител.

"Ние създадохме такава комисия в Народното събрание по инициатива на "Демократична България", тази седмица ще бъде изслушана БНБ в тази комисия. Тя разследва защо българските институции не са разбрали, че г-н Пеевски и г-н Божков са извършили определени престъпления според американския Държавен департамент", посочи Мирчев.

Според него перспективата е за управление в рамките на 6-8 месеца, тъй като настоящият парламент не е достатъчно хомогенен.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст