ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Операция срещу превоза на туристи с джипове под Седемте рилски езера

джипове на Седемте рилски езера

Екипи на полицията и жандармерията, както и представители на Националната агенция за приходите, провеждат операция срещу нерегламентирания превоз на туристи с джипове в района под Седемте рилски езера. Това съобщи кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

Засиленият контрол дава резултати и превозът на туристи с джипове, каквито е имало всяко лято, особено през август, сега е спрян, казва кметът на Сапарева баня Калин Гелев: "Всеки ден, от 15-ти август, до понеделник, патрулират четири коли на "Жандармерията", днес и утре. Предполагам, че днес голяма част от дъновистите вече се изтеглят, така че тази година и аз мисля, че беше достатъчно спокойно".

Туристи и планинари коментират, че джиповете, които досега в нарушение са карали по циркуса, вече ги няма. Природозащитникът и планинар от Кюстендил инж. Севдалин Атанасов споделя: "Виждал съм горе по десетина джипки до хижата, до самата хижа, когато нямаше рейнджъри до 17-ти степ. От там до хижата е около 300 метра, не повече. Когато нямаше рейнджъри и ако имаше джипове, се качваха до горе и с "УАЗ-ски", и с джипове и тем подобни, но сега няма нито един джип".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст