ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Задържаха шофьор, управлявал кола дрогиран

Районен съд София

С постановление на прокурор при Софийска районна прокуратура за срок до 72 часа е задържан Д.П., на 34 г., за шофиране на МПС след употреба на наркотични вещества – метамфетамин. Престъплението е квалифицирано по чл. 343б, ал.4 , вр. ал. 3 от НК и е извършено в условията на опасен рецидив.

Д.П. е обвинен за това, че на 20.08.2021 г. в  гр. София, на ул. „Бяло поле“  в посока на движение от бул. Околовръстен път към ул. „Васил Стефанов“, управлявал моторно превозно средство лек автомобил, след употреба на метамфетамин, установен по надлежния ред чрез техническо средство “Дръг тест 5000“.

Обвиняемият Д.П. е осъждан за шофиране след употреба на наркотични вещества. Престъплението, за което той е привлечен като обвиняем, е наказуемо с „лишаване от свобода“ от една до пет години и глоба от 500 до 1500 лева.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя предстои утре, 24.08.2021 г., да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.П.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст