ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нужни са законови промени за превенция на насилието над деца в интернет

Иван Ченчев

„Превенцията на насилието над деца в интернет е изключително важна тема. Нужни са законодателни промени, които да инициираме в 46-ото Народно събрание. Данните за България са тревожни и е изключително важно да реагираме. Началото на решенията трябва да бъде именно в тази комисия. Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта ще направи всичко възможно да приоритизира темата. Става дума за деца – за бъдещето на страната ни.“ Това заяви председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и депутат от парламентарната група на „БСП за България“ Иван Ченчев по време на редовно заседание на комисията, на което бе поканен и Георги Апостолов, координатор на Центъра за безопасен Интернет. 

Той представи данни, според които България се нарежда сред страните, които имат най-лоша статистика по темата насилие над деца в интернет – и от която личи, че с всяка година ситуацията става по-тревожна, а не се ангажират достатъчно усилия на компетентни страни, които да работят в посока превенция.  

Членовете на комисията се ангажираха да поставят акцент върху темата и да работят съвместно с Центъра за безопасен интернет в посока намаляване и спиране на порочните практики с деца във виртуалното пространство.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст