ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В Гърция откриват първи ваксинационен център в църква

гърция гръцка църква ваксинационен център

За първи път в Гърция ще бъде разкрит ваксинационен център в църква. Църквата "Агиос Николаос" в село Ахарнес, на около 20 минути от град Ираклио на остров Крит, ще служи и за ваксинационен център за местните жители и гостите на селото, които искат да получат ваксина срещу коронавирус.

В църквата ще се поставят ваксини от 6 септември в часовия интервал 9-14 ч.

Инициативата носи допълнителна символика, тъй като голям процент от антиваксърите в Гърция се асоциират с църквата – както в средите на духовенството, така и сред богомолците, отбелязва "Катимерини".

"Целта е да бъде отправено послание, че Църквата не е против ваксинацията, че това е в интерес на душевното и физическото здраве", заяви отец Андреас Калиондзакис пред "Катимерини".

"Ние сме длъжни да пазим здравето на нашето тяло, Църквата не може да саботира науката, теологията и науката трябва да работят заедно", допълни той.

Гърция регистрира абсолютен рекорд на новите случаи на заразяване с COVID-19 за денонощие – 4608 новозаразени за първи път от началото на пандемията. Вчера новите случаи бяха 3273, а смъртните случаи – 42.

Двадесет и осем от новите случаи, регистрирани вчера, са установени при туристи, пристигащи в Гърция.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 в страната нарасна на 570 077, а на жертвите на пандемията – на 13 509.

Към вчерашна дата 332 пациенти с коронавирус бяха интубирани в интензивни отделения, спрямо 326 предишния ден, посочва "Катимерини".

С разпространението на по-заразния Делта вариант на коронавируса, водещ здравен експерт препоръча на хората да носят две маски, за да се предпазят от заразяване, съобщава още изданието.

"Мутацията е много агресивна и трябва да се защитим", каза пред телевизия Мега Атина Лину, преподавател по епидемиология в Атинския университет. "Всеки трябва да носи маска навсякъде", допълни тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст