ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бойко Рашков: Оградата на границата е срутена и с дупки

Парламент Бойко Рашков

Служебният вътрешен министър заяви, че през последните години оградата на границата с Турция изобщо не е поддържана и в спешен порядък трябва да се възстанови. По време на петъчния парламентарен контрол в отговор на въпрос на Кристиан Вигенин от БСП за увеличаващия се брой на нелегалните имигранти, министърът поясни, че преди няколко дни е имало проверка на място. 

"На някой места има такива срутища, има и пробиви. Паднало е на някои места и няма абсолютно никаква поддръжка. Нашата държава е възложила поддръжката на това съоръжение на областните управители на Бургас, Ямбол и Хасково. Очевидно по разни причини, една от които е финансова, такава поддръжка не е реализирана изобщо. Това ще наложи в много спешен порядък да се възстанови оградното съоръжение, защото се оказа, че то е сериозно препятствие срещу нелегални мигранти, които идват от Турция", обясни. 

По-рано премиерът Стефан Янев коментира, че има увеличение на мигратския натиск срещу границата ни, но това се наблюдава и преди да се развият събитията в Афганистан.

"На първо място защитата на националната граница, включително по отношение на допълнителен мигрантски натиск, е един непрекъснат процес, който продължава послединте вече 7-8 години с различна степен на този натиск. Ситуацията в момента се контролира от МВР и съответните негови структури, като към момента под ръководството на ГД "Гранична полиция" личният състав, който патрулира, който е оборудван с необходимите допълнителни средства за наблюдение и необходимите материални средства, включително високопроходими автомобили, е увеличен с 600 души", подчерта Стефан Янев.

Премиерът заяви, че ще бъдат увеличени необходимите патрули.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст