ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Има такъв народ” да преосмислят авторитарното си поведение

Парламент Иво Атанасов ИТН

"Има такъв народ" да преосмислят поведението си и да не се държат авторитарно като ГЕРБ. Така съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов отговори пред БНР на обвиненията на Тошко Йорданов, който тази сутрин персонално го обяви за провала в опитите за съставяне на редовен кабинет в рамките на 46-ия парламент.

,,Когато не знаеш какво правиш, бориш се с ГЕРБ със същите методи – липса на диалогичност, авторитарност, и после Христо Иванов е виновен. Аз в диалози с господин Йорданов нямам никакво намерение да влизам. Единственото нещо, което се надявам, е някъде, на някакво ниво в ИТН да си направят сериозни изводи и поне в следващия парламент да си променят подхода'', коментира съпредседателят на "Демократична България".

"С авторитаризъм, с желание да вземеш с 65 гласа всичко и да обявиш, че всички останали ти искат нещо, когато ти не искаш подкрепа, това е абсолютна рецепта за катастрофа, която наблюдаваме в действие. Нека избирателите преценят кой е виновен", допълни още той.

Иванов съобщи, че в събота и неделя ще се проведат заседания на колективните органи на коалицията, за да се вземе окончателно решение дали ще се включат в преговорите, организирани от БСП.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст