ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Отварят “зелени коридори” за ваксинация през уикенда в София

ваксина ваксиниране ваксинация

На 28 и 29 август, ще бъдат отворени "зелени коридори" за ваксинация в София, съобщават от Столичната община.

Пунктове ще има в "Парадайс МОЛ", "Ринг МОЛ", "Сердика МОЛ", "България МОЛ" и The Mall, които ще работят от 13.00 до 18.00 ч., както и в пункта, разположен в Културния дом в ж.к. "Дружба", който ще бъде отворен от 9.00 ч. до 16.00 часа. Тази неделя, 29 август, ще бъде отворен още един пункт – в Народно читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев" с работно време от 9.00 до 16.00 часа. Столичани могат да избират от всички разрешени от ЕС ваксини.

Медицинските екипи, които ще консултират гражданите и ще поставят ваксини, са от Диагностично-консултативните центрове с номера 12, 17, 11, както и от Четвърта градска и Втора градска болница.

Кампанията по ваксинацията се осъществява с помощта на Столичната РЗИ и екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община.

До момента в "зелените коридори" през уикендите са поставени 16 500 дози ваксини. През делничните дни гражданите имат възможност да се ваксинират в общинските ДКЦ-та.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст