ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съдят мъж за повече от 20 кг нарязан тютюн и цигари без бандерол

Съд Варна

Районна прокуратура – Варна предаде на съд 52-годишния А.П. от Габрово, привлечен към наказателна отговорност за държане на акцизни стоки без бандерол – престъпление по чл.234, ал.1 от НК.

При полицейска проверка на лек автомобил, управляван от обвиняемия, извършена в края на януари 2021 година, било установено, че в багажника има черни чували, съдържащи жълто-кафява изсушена и раздробена листна маса. Направената експертна справка потвърдила подозренията, че се касае за нарязан тютюн за пушене с общо тегло 20,30 кг, който няма акцизен бандерол. Намерени били също 2000 кутии с цигари на различни марки, също без бандерол.

От изготвената съдебно-оценителна експертиза станало ясно, че стойността на иззетото количество тютюн е 4486,50 лева, а цената на дължимия акциз – 1504,80 лева. Цигарите са на стойност 11 950 лева, а размерът на избегнатия и неплатен дължим акциз за тях – 7347,50 лева.

Предстои делото срещу 52-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане в Районен съд – Варна. Ако бъде признат за виновен, А.П. може да получи наказание „лишаване от свобода“ от една до шест години и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на разпространяваните стоки.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст